Een definitie voor een machine is een mechanisch, elektrisch of elektronisch bediend apparaat voor het uitvoeren van een taak. Zo kan een koffiezetapparaat in alle opzichten worden gedefinieerd als een koffiezetapparaat of een koffiemolen. Deze koffiemachines kunnen eenvoudig tot geavanceerd en goedkoop tot zeer duur zijn. Dit artikel gaat over koffiezetapparaten die slechts één kopje of wel 60 kopjes maken en goedkoop tot erg duur zijn.

De druppelkoffiemachines zijn meestal elektrische die het water verwarmen en vervolgens over het koffiedik pompen. Er wordt echter nog steeds een type kookplaat gebruikt. Het water wordt gekookt in een theeketel en in een bovenreservoir met gaten erin gegoten. Een kleinere bak eronder bevat het koffiedik, meestal met een filter. Wanneer het water helemaal doordruppelt naar de bodem, is de koffie klaar om te drinken. Zowel de elektrische als de kookplaatmaker zijn er in vele merken en in een breed scala aan prijzen. De goedkopere hebben een filter nodig, terwijl andere kunnen worden geleverd met een permanent goudgecoat koffiefilter of een ander permanent filter.

Andere vergelijkbare Nespresso machines gebruiken een buis in het midden om het water naar boven te pompen, waar het weer over het koffiedik valt. Het zijn koffiepercolators en koffieurnen en zijn er in verschillende maten. Urnen hebben grotere portiegroottes die oplopen tot 60 kopjes voor thuisgebruik.

Een ander koffiezetapparaat zet koffie door koffie op de bodem van een cilinder te doen, die meestal van glas is. Een filter ter grootte van de binnenkant van de cilinder wordt vervolgens naar beneden gedrukt om de koffie te produceren. Deze koffiemachines hebben namen als French press, waterpers, perspot, koffiepers, koffieplunjer of cafetière.

Een veelgebruikte koffiemachine is de espressomachine. Deze machines maken koffie door stoom te gebruiken die door dicht opeengepakte fijngemalen koffiebonen wordt gepompt. Het resultaat van dit proces varieert afhankelijk van hoe de machinist ervoor kiest om het te maken, wat afhangt van de beschikbare opties voor zijn machine. Deze machines variëren van een die eenvoudig stoom pompt bij een druk van 15 bar door een draagbaar filter dat gemalen koffie bevat tot programmeerbare machines. Programmeerbare machines malen uw koffie, maken uw espresso op uw manier en voeren zelfs het gebruikte koffiedik af en sturen vervolgens een schone spoeling door de machine. Sommige machines kunnen andere hulpstukken hebben om cappuccino’s en lattes te maken. Sommige machines die op espresso lijken, gebruiken een hogere druk van 19 bar.

Een van de populaire koffiemachines die tegenwoordig worden gebruikt, is een podmachine of podbrouwer. Deze machines gebruiken pods of K-Cups, waarvan het koffiedik al in een container zit. De machine maakt erg heet water of stoom. Wanneer de pod of K-Cup in de machine wordt geplaatst, ontstaat er een gat waar het water of de stoom onder druk doorheen kan. Sommige espressomachines, die hierboven werden genoemd, hebben ook de mogelijkheid om pads of K-Cups te gebruiken.

Een die niet zo populair is als alle andere, is de vacuümmachine. Ze zijn er in vele soorten en maten, maar ze lijken meer op elkaar dan dat ze verschillen. Dit systeem verwarmt het water in de onderste kamer waardoor waterdamp ontstaat. Dit verhoogt de druk in de onderste kamer en dwingt het water naar boven in de bovenste kamer die je toevoegt net voordat het water begint te stijgen. Zet ongeveer 1,5 minuut en haal dan van het vuur, de gassen in de onderste kamer koelen af en trekken de gezette koffie naar beneden via afzuiging veroorzaakt door een gedeeltelijk vacuüm dat zorgt voor een nauwkeurige extractie van oliën en cafeïne voor een schonere eenheid zonder de bittere smaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *